preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
30.04.2018. 13:33
JAVNI POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE
JAVNI POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE Školska ekskurzija 2 dana 1 noćenje  -Županja - ispred škole                 -Orahovica - Ružica grad (u povratku )                   -Krajnji cilj putovanja Planinarski dom Jankovac  

Popis udžbenika

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

PRIMANJE RODITELJA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

 
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 187582
Ovaj mjesec: 2425
Ovaj tjedan: 475
Danas: 1
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„In memoriam: Miroslav Tunjić“
Autor: Ana Kopić Matić, 23. 11. 2015.

„In memoriam: Miroslav Tunjić“

 

Učenici osmih razreda naše škole sudjelovali su 13. studenog 2015. u kino dvorani „Mladost“ na svečanom programu „In memoriam: Miroslav Tunjić“, u spomen na tragično preminulog nekadašnjeg učenika naše škole. Program je organiziran u sklopu nacionalne preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ kojoj je cilj senzibilizirati javnost o problemu i pojavnosti nasilja te potaknuti cijelu zajednicu, posebno mlade na aktivno zauzimanje u izgradnji kulture nenasilja. Nositelji preventivne kampanje su Ministarstvo unutarnjih poslova,  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, različite organizacije civilnog društva te poznate osobe iz javnog života u ulozi promotora akcije. 


Na sam dan svečanosti, kino dvorana bila je ispunjena učenicima osmih razreda osnovnih škola iz Županje, Gunje, Bošnjaka, Gradišta i Štitara kao i učenicima prvih razreda županjskih srednjih škola te njihovim ravnateljima, nastavnicima, ali i drugim uglednim osobama iz svijeta politike, kulture i prosvjete.

Program je započeo konferencijom za medije, nakon čega je uslijedila projekcija preventivno-edukativnog dokumentranog filma „Živim život bez nasilja“, posvećenog preminulom Miroslavu Tunjiću. Po završetku filma uručene su i posebne nagrade mladima koji su svojim humanim i društveno-odgovornim ponašanjem u svojim školama odabrani kao „promotori nenasilja.“ Ispred naše škole, za „promotoricu nenasilja“ nagrađena je učenica 8. c razreda, Viktora Abramović koja se na samoj dodjeli predstavila i prigodno izrađenim plakatom s crtežima na temu borbe protiv nasilja. Viktoria je inače uzorna učenica, angažirana u svim humanitarnim akcijama škole i omiljena među vršnjacima. A kako stoji u obrazloženju školske komisije koja je sudjelovala u odabiru „promotora“, Viktoria „svojim likovnim rješenjima na vrlo zapaženim školskim panoima šalje poruku tolerancije, zaštite slabijih i nemoćnih, istovremeno naglašavajući ljepotu oko nas i u nama“. 

Trosatni program na posljetku je već tradicionalno završio kratkim koncertom poznatog zagrebačkog rock sastava „Adastra“ koji svojom glazbom i utjecajem među mladima poziva na život bez nasilja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju