preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
02.02.2017. 08:16
O D L U K A O UŽEM IZBORU PONUDITELJA
U svezi javnog poziva objavljenog na internet stranici Osnovne škole Mate Lovraka dana 16. siječnja 2017., ponuda broj:1/2017, za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - ekskurzije učenika 7.ab razreda u srednju Dalmaciju, u razdoblju od 15. lipnja do 19. lipnja 2017.,  te nakon javnog otvaranja zaprimljenih ponuda u roku određenom javnim pozivom i provedenog glasovanja članova Povjerenstva, održanog 01. veljače 2017.godine, odabrane su tri najpovoljnije ponude turističkih agencija koje će biti predstavljene roditeljima na roditeljskom sastanku.                      -MARE PANONIUM , Tours d.o.o., Vinkovci                      -APP d.d. Požega                       -Gradsko društvo Crvenog križa Županja

Popis udžbenika

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

 
PRIMANJE RODITELJA

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 164635
Ovaj mjesec: 2277
Ovaj tjedan: 585
Danas: 52
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Vukovar
Autor: Ljubica Korov, 17. 11. 2016.

          Ima jedan grad na Dunavu, grad heroj. Podnio je veliku žrtvu za našu domovinu i mnogi su poginuli braneći ga.        


                                                 Vukovar

          Ima jedan grad na Dunavu, grad heroj. Podnio je veliku žrtvu za našu domovinu i mnogi su poginuli braneći ga.

            Prije dvadeset i pet godina, Vukovar je izgubio svoju tromjesečnu bitku. Tri mjeseca na njega su padale granate, na ulicama je vladao strah. Ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta dolazili su braniti Vukovar. Dvadeset i pet godina meni se čini mnogo, ali onima koji su to proživjeli čini se kao da je bilo jučer. Pitam se kakav čovjek moraš biti da učiniš toliko zla nevinim ljudima i uništiš im uspomene. Baš te uspomene Vukovarcima su oduzete. Sve materijalno u životu je prolazno, ostaju samo uspomene i sjećanja. Umjesto lijepih uspomena, svim tim ljudima su iz tog vremena u glavi samo ružne slike. Djeci, uništeno je djetinjstvo. Umjesto bezbrižnog igranja i osmijeha, djeca su svakodnevno živjela u strahu. Grad je svakodnevno ispaštao, padao je polako sve više i više, sve dok kobnog 18. studenog nije pao u ruke neprijatelja. Krvava borba za Vukovar bila je završena. Toliko prolivenih suza, slomljenih srca, izgubljenih života, srušenih kuća i uništenih uspomena. Pustoš je zavladala ulicama Vukovara. Nije više bilo ljudi, životinja, kuća ni stabala. Posvuda su bili leševi i masovne grobnice. Zvukove granata i rušenja zamijenila je mrtva tišina. Iako je podnio toliku žrtvu, Vukovar je grad heroj. Na osvajanje Vukovara neprijateljska strana potrošila je previše snage i vremena, dovoljno da se vojska u Hrvatskoj organizira za obranu ostatatka domovine.

          Na poslijetku, Vukovar je oslobođen. Život se ondje polako počeo vraćati. Podnio je veliku žrtvu, ali je baš zato Hrvatska danas ono što jeste. Kao takav, Vukovar trebamo zauvijek čuvati u našim srcima.

                                    Lorena Filipović 8.a & Ivona Čačić 8,a

                                            Mentor:  Mladen Oršolić, prof.   

         

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju