preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Školski list Lobi

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

KUHINJA

PRIMANJE RODITELJA

Priloženi dokumenti:
PRIMANJE RODITELJA 2019.-2020..pdf

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONJENJA I VOZNJE.pdf

Popis udžbenika

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

 
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2020.

Ukupno: 36181
Ovaj mjesec: 734
Ovaj tjedan: 150
Danas: 60
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
13.12.2019. „ 1 DAN BEZ EKRANA“
Autor: Marijan Oršolić, 9. 12. 2019.

Akcija Vijeća učenika u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

S ciljem poticanja učenika, nastavnika i roditelja da barem jedan dan u godini provedu potpuno bez mobitela, računala, televizora, tableta – jednom riječju ekrana, članovi  Vijeća učenika inicirali su akciju na razini škole – Jedan dan bez ekrana. Svjesni toga da suvremene ovisnosti o medijima sve više uzimaju maha među populacijom djece i mladih, članovi Vijeća kroz akciju nekorištenja ekrana u jednom danu žele pozvati svakog učenika, roditelja, nastavnika da se preispita i testira je li i koliko navezan na „ekrane“. Naime, neka istraživanja u hrvatskim školama ukazuju na upozoravajuću činjenicu da se vrijeme mladih provedeno pred ekranima izjednačilo, a negdje i prekoračilo, s vremenom boravka u školi! O negativnim posljedicama pretjeranog korištenja „ekrana“ moglo bi se jako puno pisati, no navedimo samo neke:

  • Pretjerano korištenje tehnologije kod djece dovodi do problema s poremećajem i manjkom pažnje, kašnjenjem u kognitivnom razvoju, otežano im je učenje, povećana impulzivnost, a sposobnost kontroliranja osjećaja i ponašanja je smanjena… uslijed tjelesne neaktivnosti javljaju se problemi pretilosti, dugotrajno „buljenje“ u ekran (pogotovo u noćne sate) uzrokuje oštećenja vida, teškoće spavanja… osiromašuje se jezična komunikacija i sposobnosti održavanja kontakta i komuniciranja „licem u lice“… o kvaliteti sadržaja kojima su mladi svakodnevno izloženi, da i ne govorimo…

Upravo zbog toga, članovi Vijeća žele potaknuti sve učenike, djelatnike škole i roditelje da barem jedan dan ostave „ekrane“ po strani i taj dan provedu na drugačiji način; možda u druženju s dragim ljudima, uz dobru knjigu, igru, sportske i zabavne sadržaje…

Kako bismo pomogli učenicima kreativno provesti slobodno vrijeme toga dana i preduhitriti nervozu, napetost i poriv da se u ruke uzme mobitel, upali tv ili slično, u našoj školi predviđen je kreativni program u trajanju od 17.30 do 20.30 h. Svaki učenik pozvan je uključiti se u aktivnosti i radionice prema vlastitim preferencijama.

PLANIRANE RADIONICE:

Mozgalice i izazovi logičkog mišljenja - učiteljica Monika Rajković

Lutkarska radionica - učiteljica Zdenka Dominković

U svijetu božićnih bajki, društvene igre: Putovima zavičaja, Memory, šah...

                                         knjižničarka Ljubica Korov

Izrada slatkih božićnih kuglica - defektologinja Vesna Krtalić

Pletenje – nastavnica Anica Vitić

Hokus pokus – nastavnica Đurđica Lovrinović

Trikovi i iluzije - psihologinja Ivana Perišić Juzbašić

Društvene igre – vjeroučiteljica Sanela Grebenar

 

Osim djece, učenika, i roditelji su pozvani uključiti se u spomenute aktivnosti! Primamo vaše ideje: možete biti samo sudionik, voditelj neke radionice ili u ulozi demonstratora, npr. nekih starih igara poput gumi-gumija, klikera i sl. Radosno Vas očekujemo!

Svi zainteresirani roditelji koji se žele aktivno uključiti u realizaciju akcije, mogu se javiti šk. psihologinji, radi dogovora i organizacije.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju