preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
02.02.2017. 08:16
O D L U K A O UŽEM IZBORU PONUDITELJA
U svezi javnog poziva objavljenog na internet stranici Osnovne škole Mate Lovraka dana 16. siječnja 2017., ponuda broj:1/2017, za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - ekskurzije učenika 7.ab razreda u srednju Dalmaciju, u razdoblju od 15. lipnja do 19. lipnja 2017.,  te nakon javnog otvaranja zaprimljenih ponuda u roku određenom javnim pozivom i provedenog glasovanja članova Povjerenstva, održanog 01. veljače 2017.godine, odabrane su tri najpovoljnije ponude turističkih agencija koje će biti predstavljene roditeljima na roditeljskom sastanku.                      -MARE PANONIUM , Tours d.o.o., Vinkovci                      -APP d.d. Požega                       -Gradsko društvo Crvenog križa Županja

 

Priloženi dokumenti:
header image big.jpg

Popis udžbenika

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

 
PRIMANJE RODITELJA

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 161399
Ovaj mjesec: 1856
Ovaj tjedan: 336
Danas: 50
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Slavimo blagdan sv. Nikole Tavelića - zaštitnika naše župe
Autor: Antun Oršolić, 13. 11. 2015.

Na današnji dan 14. studenog slavimo blagdan sv. Nikole Tavelića, prvog hrvatskog sveca i zaštitnika naše župe.


Svetac, koji je mučeničku smrt podnio u Jeruzalemu 14. studenog 1391. godine zajedno s još trojicom franjevaca, rodom je iz Šibenika gdje se rodio oko 1340. godine.

Sveti Nikola prvo je bio misionar u susjednoj Bosni, no nakon 12 godina "borbe" sa Saracenima, odlučio je otići u Svetu Zemlju kako bi obraćao nevjernike na kršćanstvo. Zajedno s ostalom braćom otišao je kod islamskog vjerskog službenika, kadije, ne bi li prvo njega obratio. Ljutiti kadija zaprijetio je Nikoli i franjevcima smrću ako nastave s propovijedanjem, što je kasnije i ispunio.

Sva četvorica podnijela su mučeničku smrt u Jeruzalemu pred Vratima Jafe. Izvršenju smrtne kazne bio je nazočan i fra Gerard Chelvet, gvardijan samostana sv. Spasa na Sionu. On je s fra Martinom Šibenčaninom opisao njihovu mučeničku smrt i izvješća poslao u Vatikan, Leipzig i Šibenik.

Godine 1889. Nikola je postao blažen, a 21. lipnja 1970. proglašen je prvim hrvatskim svecem. Sv. Nikoli Taveliću podignute su crkve i oltari u domovini i po svim kontinentima, a pisci i umjetnici ovjekovječili su njegov lik kroz kipove, slike, književna i glazbena djela.

Godine 1937., hrvatski katolici podigli su mu oltar u Jeruzalemu unutar češke kapelice na obronku Maslinske gore.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju