preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
02.02.2017. 08:16
O D L U K A O UŽEM IZBORU PONUDITELJA
U svezi javnog poziva objavljenog na internet stranici Osnovne škole Mate Lovraka dana 16. siječnja 2017., ponuda broj:1/2017, za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - ekskurzije učenika 7.ab razreda u srednju Dalmaciju, u razdoblju od 15. lipnja do 19. lipnja 2017.,  te nakon javnog otvaranja zaprimljenih ponuda u roku određenom javnim pozivom i provedenog glasovanja članova Povjerenstva, održanog 01. veljače 2017.godine, odabrane su tri najpovoljnije ponude turističkih agencija koje će biti predstavljene roditeljima na roditeljskom sastanku.                      -MARE PANONIUM , Tours d.o.o., Vinkovci                      -APP d.d. Požega                       -Gradsko društvo Crvenog križa Županja

Popis udžbenika

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

 
PRIMANJE RODITELJA

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 164635
Ovaj mjesec: 2277
Ovaj tjedan: 585
Danas: 52
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POVRATAK U PROŠLOST
Autor: Monika Rajković, 4. 12. 2015.

   U petak 4. prosinca 2015. u našoj školi  postavljena je izložba pod  nazivom "Moj zavičaj u prošlosti i budućnosti". Izložbu su postavili marljivi učenici trećeg b razreda sa svojom učiteljicom Monikom Rajković. Postavljanju izložbe pridružili su se i učenici trećeg a sa svojom učiteljicom Zdenkom Dominković.

    Učenici trećeg b razreda kao dio projekta izrađivali su vremeplove, obiteljska stabla ili su donosili  stare predmete  i istraživali njihovu prošlost. Roditelji su se trudili pomoći učenicima u savladavanju zadatka, pa je i učinak bio izvrstan.  Kako je izložba izgledala možete pogledati klikom u   fotogaleriji.


    Učenik Ivano Čačić otvorio je izložbu svoji kratkim izalaganjem o oborku, mlinčiću za šećer, pastirskoj fruli, klepki za krave, glačalu na žar i keramičkoj sviralici u obliku ptice. Potom nas  je Sebastijan Kapović  vratio malo bliže u prošlost pokazujući fotoaparat, gramofonsku ploču, kazetu , stare novce, te nam je objasnio kada i gdje su se počele izraživati i slati razglednice.  Filip Džinić nam je "samljeo" kavu, pokazao nam fenjer sa svijećom, glineni ćup, drvenu zdjelu, pratljaču za pranje rublja, te dvije pegle (glačala). U jednu se stavljala žar iz peći, a druga se zagrijavala tako da se ostavi na toplom  "šporetu".  Mia Pindrić isto nam je pokazala glačalo za rublje, ali i starinsku "peglu" za kosu- brenajzl. Imali smo prilike čuti o početcima korištenja škara u Egiptu, te kada su se počele koristiti čuturice za rakiju. Imali smo prilike prolistati molitvenik iz 1899. godine. Tomislav Končić vrati nas je u prošlost izlažući novčanice koje smo koristili kroz djetinjstvo. Bilo je tu raznih valuta(stare mađarske forinte,  dolari, turske lire, rumunjske novčanice,  te slovenski tolari). Pokazao nam je i stari kuhinski pribor. Šime Škribulja poveo nas je u pročlost kroz stari tesarski čekić, stare osigurače za struju, kliješta za potkivanje konja, te objašnjavajući što je videokazeta(što današnja djeca ne znaju).

   Perpetuum mobile učenika Karla Lešića nikoga nije ostavio ravnodušnim. Učenik se potrudio kroz recikliranje materijala dožarati vremenski stroj. Vremeplov si izraživali i učenici: Antonela Lovrinović, Bruno Dubravac, Mate Zubak, Antonija Bačić, Emanuel Špionjak i Ela Penavić.

    Obiteljska stabla svoje obitelji predstavili su Danijel Živković, Hana Tomić, te Petra Šarić koja je doista napravila malo stablo , a svaki list je član obitelji.

  Učenici su bili vrlo vrijedni i kreativni, kao i njihovi roditelji.

Ovo je još jedan primjer izvrsne suradnje škole i obitelji  od čega najviše dobroga dobivaju djeca. Nadam se i dalje dobroj suradnji.

                                              Učiteljica Monika Rajković

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju