preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
02.02.2017. 08:16
O D L U K A O UŽEM IZBORU PONUDITELJA
U svezi javnog poziva objavljenog na internet stranici Osnovne škole Mate Lovraka dana 16. siječnja 2017., ponuda broj:1/2017, za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - ekskurzije učenika 7.ab razreda u srednju Dalmaciju, u razdoblju od 15. lipnja do 19. lipnja 2017.,  te nakon javnog otvaranja zaprimljenih ponuda u roku određenom javnim pozivom i provedenog glasovanja članova Povjerenstva, održanog 01. veljače 2017.godine, odabrane su tri najpovoljnije ponude turističkih agencija koje će biti predstavljene roditeljima na roditeljskom sastanku.                      -MARE PANONIUM , Tours d.o.o., Vinkovci                      -APP d.d. Požega                       -Gradsko društvo Crvenog križa Županja

Popis udžbenika

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

 
PRIMANJE RODITELJA

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 164635
Ovaj mjesec: 2277
Ovaj tjedan: 585
Danas: 52
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MLADI ČUVARI PRIRODE
Autor: Ana Kopić Matić, 30. 5. 2016.

Čuvari prirode

Naša škola ove godine uključila se u projekt „Mladi čuvari prirode“  pod pokroviteljstvom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije. 


Gospodin Pavao Dragičević i Vedran Markić održali su u školi zanimljive radionice i predavanja kako bismo uspješno pratili projekt. Došao je dan našeg odlaska na prvu terensku nastavu. S nestrpljenjam smo iščekivali uživo vidjeti biljke i životinje o kojima smo slušali. Naša  mala ekipa čuvara prirode u kojoj su bili Marko Katić, Dora Knežević, Patrik Ivkošić iz 6b i Marija Lovrinović iz 5.r. sa svojom učiteljicom Đurđicom Lovrinović krenula je za Posavske Podgajce. Kako bismo što bolje mogli pratiti terensku nastavu , najprije smo pogledali prezentaciju o pticama našega kraja koje ćemo na terenu vidjeti.

Došao je i zanimljiviji dio. S učenicima  drugih škola krenuli smo u razgledavanje. Odmah smo se oduševili dalekozorima i teleskopom koji smo dobili za promatranje ptica. Prošetali smo ulicom Podgajaca i vidjeli mnoštvo ptica kopnenih staništa. Prolazeći pored kuća, pozdravljali smo se s rodama, lastavicama, gugutkama i vrapcima.

Zatim smo posjetili močvaru Zib u blizini Posavskih Podgajaca. Močvara nas je odmah zadivila i nismo mogli odvojiti pogled od nje. Marko i Patrik odmah su se dohvatili dalekozora, a po njihovu izrazu lica i komentarima znali smo da ono što vide zadivljuje pa sam se i ja prihvatila dalekozora. Tako sam izbliza vidjela mnoge zaštićene ptice močvarice. Naučili smo razlikovati veliku i malu čaplju, rodu, žličarku. Vidjeli smo mnoštvo crnih liski, čubastih gnjuraca, divili se labudovima i još mnogim pticama.  Doživljaj je nezaboravan. Čuvar nam je pričao o pticama s našeg područja, od kukmastog gnjurca do divlje patke. Puno smo novoga naučili i zapamtili.

Sljedeća terenska nastava bila  je u park šumi Kanovci kod Vinkovaca.  Tamo smo se upoznali s biljnim vrstama karakterističnim za naše krajeve.  Skupljenim biljkama obogatit ćmo naš školski herbarij.

Dan biološke raznolikosti, koji se obilježava 22. svibnja, mi smo obilježili malo ranije. Tako smo u petak, 20. svibnja, na našem završnom susretu dobili diplome  i iskaznice Mladih čuvara prirode,  a kao nagradu za sudjelovanje u projektu majce i kape. Bili smo jako ponosni. Ova priznanja nas i obvezuju i dalje  brinuti o zaštiti i očuvanju prirode i okoliša.

Fotografije možete pogledati u našoj fotogaleriji!

                      Dora Knežević

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju