preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
02.02.2017. 08:16
O D L U K A O UŽEM IZBORU PONUDITELJA
U svezi javnog poziva objavljenog na internet stranici Osnovne škole Mate Lovraka dana 16. siječnja 2017., ponuda broj:1/2017, za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - ekskurzije učenika 7.ab razreda u srednju Dalmaciju, u razdoblju od 15. lipnja do 19. lipnja 2017.,  te nakon javnog otvaranja zaprimljenih ponuda u roku određenom javnim pozivom i provedenog glasovanja članova Povjerenstva, održanog 01. veljače 2017.godine, odabrane su tri najpovoljnije ponude turističkih agencija koje će biti predstavljene roditeljima na roditeljskom sastanku.                      -MARE PANONIUM , Tours d.o.o., Vinkovci                      -APP d.d. Požega                       -Gradsko društvo Crvenog križa Županja

Popis udžbenika

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

 
PRIMANJE RODITELJA

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 164635
Ovaj mjesec: 2277
Ovaj tjedan: 585
Danas: 52
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gostovanje Udruge Pragma i Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu
Autor: Marijan Oršolić, 8. 5. 2017.

Na poziv i inicijativu nastavnice hrvatskog jezika, Radojke Matić, 26. travnja 2017. u našoj su školi gostovale članice Udruge Pragma iz Zagreba i naša Županjka, Marija Pastuović, ispred Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Gošće su održale niz predavanja i radionica u sklopu projekta emocionalnog i medijskog opismenjavanja, poticanja poduzetništava te programa širenja socijalnih usluga usmjerenih mladima.

Program je započeo radionicama o nenasilnoj, asertivnoj komunikaciji, namijenjenim učenicima četvrtih razreda. Četvrtaši su tako mogli učiti i uvježbavati korištenje JA – poruka, kao načina kojim izražavamo svoje osjećaje, želje, potrebe, mišljenje bez ugrožavanja ili omalovažavanja drugih sugovornika.

Petaši su razmišljali o samopoštovanju i samopouzdanju,  propitujući  kako sebe vrednuju i koliko u sebe vjeruju. S učenicima sedmih razreda govorilo se o slici o sebi. Konstrukutu koji u vrijeme puberteta doživljava velike promjene pa samim time i zahtijeva promišljanje i rad na tom aspektu poimanja i doživljavanja sebe. Osmaši su pak, kako to i priliči višem uzrastu, na predavanju obrađivali nešto ozbiljniju temu: zaštite na internetu i prevencije elektorničkog nasilja.

fotografije možete pogledati na linku:http://os-mlovraka-zu.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=133


Nakon učenika, svoju su edukaciju prošli i nastavnici  kojima je psihologinja iz Pragme održala predavanje o povezanosti emocionalnih kompetencija i poduzetnosti kod djece i mladih. Na predavanju se se istaknule vještine i komponente ključne za postizanje osobnog, ali i poslovnog uspjeha, poput empatije, asertivnosti, sposobnosti upravljanja stresom... što je svim okupljenjima bio i poticaj da pronalaze načine kako iste promicati kod učenika.

Cjelokupan program završio je u poslijepodnevnim satima, predavanjem za roditelje učenika, na temu: emocionalna pismenost u obitelji kao preduvjet zdravog odrastanja i postizanja zrelosti i samostalnosti.

Gošće su na kraju bogatog dana bile zadovoljne gostoprimstvom djelatnika škole, aktivnošću učenika za vrijeme radionica kao i otvorenošću škole, na čelu s našim ravnateljem Marijanom Oršolićem, za projekte i suradnju s udrugama koje promiču humane vrednote. Istaknuli su na kao primjer škole koja brine o svojim učenicima i zajednici. Veseli nas taj komentar te nam je ujedno i poticaj da u budućnosti budemo i bolji u svome radu i djelovanju.

  

                                                      psihologinja :

                                            IVANA PERIŠIĆ JUZBAŠIĆ

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju