preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
02.02.2017. 08:16
O D L U K A O UŽEM IZBORU PONUDITELJA
U svezi javnog poziva objavljenog na internet stranici Osnovne škole Mate Lovraka dana 16. siječnja 2017., ponuda broj:1/2017, za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - ekskurzije učenika 7.ab razreda u srednju Dalmaciju, u razdoblju od 15. lipnja do 19. lipnja 2017.,  te nakon javnog otvaranja zaprimljenih ponuda u roku određenom javnim pozivom i provedenog glasovanja članova Povjerenstva, održanog 01. veljače 2017.godine, odabrane su tri najpovoljnije ponude turističkih agencija koje će biti predstavljene roditeljima na roditeljskom sastanku.                      -MARE PANONIUM , Tours d.o.o., Vinkovci                      -APP d.d. Požega                       -Gradsko društvo Crvenog križa Županja

 

Priloženi dokumenti:
header image big.jpg

Popis udžbenika

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

 
PRIMANJE RODITELJA

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 161470
Ovaj mjesec: 1927
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan obitelji
Autor: Marijan Oršolić, 30. 5. 2017.

 

Međunarodni dan obitelji  utemeljen je 1989. godine od Ujedinjenih naroda, a prvi put je obilježen dana 15.svibnja 1994. godine. Obitelj je zajedništvo koje čuva ljudske i tradicijske vrijednosti.  Svakom čovjeku ona treba biti na prvom mjestu. Prva je zajednica u kojoj čovjek uči voljeti, praštati i poštivati. Osim što je obitelj važna za čovjeka kao  pojedinca, temelj je društvene zajednice.


Svaki dan je dan za obitelj, no unatoč tome su učenici 2. razreda na nastavi vjeronauka sa  vjeroučiteljicom Josipom Vincetić i pripravnicom Martinom Kosić obilježili i Međunarodni dan obitelji. Učenici su prekrasnim crtežima prikazali svoje obitelji  i pismeno vješto objasnili što oni čine za svoje obitelji te  što obitelj čini za njih. Tako su potvrdili činjenicu da je obitelj svakom pojedincu podrška i pomoć u lijepim i lošim trenucima. Svaki član u obitelji ima svoje obveze i zadatke koje čini za dobrobit svoje obitelji, to ga uči odgovornosti koje treba kasnije preuzeti u društvenoj zajednici.

U hodniku, na katu škole, također je uređen pano od pripravnice Martine Kosić, koji jednostavnim ali snažnim riječima kao što su zajedništvo, molitva , pomaganje i ljubav ,prikazuje što je važno za opstanak obitelji u današnjem društvu.

Iako se službeno obilježava jednom godišnje, dan obitelji je svaki dan.

Magdalena Šestan

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju