2015-10-23 12:45:36

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE

 „Poštujte naše znakove!“

U ponedjeljak, 19. listopada 2015. godine, Osnovna škola Mate Lovraka u Županji  je bila domaćin preventivno-edukativnih aktivnosti u sklopu nacionalne kampanje „Poštujte naše znakove“. U organizaciji Službe prevencije, Ravnateljstva policije MUP-a, Policijske uprave vukovarsko-srijemske te Službe za sigurnost cestovnog prometa, za učenike nižih razreda održan je bogati edukativno-zabavni program u športskoj dvorani škole. 

Okupljenje učenike uvodno su pozdravili te im predstavili kampanju o zaštiti djece u prometu policijski predstavnici Službe prevencije. Nakon kraćeg interaktivnog izlaganja, uslijedila je edukativna predstava „Mak teatra“ iz Zagreba, pod nazivom „Prvi koraci u prometu“. U toj poučnoj predstavi, protkanoj mađioničarskim trikovima koji su zainteresirali sve okupljene, djeca su na razigran i zabavom ispunjen način učila kako se pravilno kretati pločnikom, kako prelaziti cestu, čemu služi semafor i sl. Svojim aktivnim sudjelovanjem u predstavi, poznavanjem prometnih pravila, pozornim slušanjem i praćenjem, učenici su oduševili sve prisutne odrasle uzvanike. Na žalost, predviđeno interaktivno predavanje, kao i mobilni poligon (u organizaciji Jumicor programa), zbog loših vremenskih uvjeta i kiše koja je padala cijeli dan, nije održano.

Unatoč tome što je izostao praktični dio, predstavnici programa Jumicor su učenicima za uspješno usvojena znanja o prometnim pravilima, posebice onima važnima za sigurnost pješaka, po završetku cjelokupnog programa uručili „Jumicar vozačke dozvole“.

Napomena:

       slike sa događaja možete pogledati u foto galeriji

 

                                                                 Ivana Perišić Juzbašić, psihologinja


Osnovna škola Mate Lovraka Županja