Školska kuhinja

Naša je želja osigurati raznoliku i uravnoteženu prehranu koja će učenicima pružiti dovoljno energije za uspješan školski dan. Uz svaki obrok uključeni su i zdravi napitci te voće. Cilj nam je kontinuirano unapređivati kvalitetu školskih obroka te prehranu što bolje prilagoditi potrebama naših učenika.


1. tjedan

Ponedjeljak: Panirani pileći medaljoni, rizi-bizi, kruh
Utorak: Grah s mesom, salata, kruh
Srijeda: Svinjetina u umaku s njokima, kruh
Četvrtak: Hamburger (kečap, majoneza)
Petak: Tjestenina s krušnim mrvicama (vrhnje, šećer)


2. tjedan

Ponedjeljak: Pureće mesne okruglice, pire krumpir, kruh
Utorak: Pileći fritesi, francuska salata, kruh
Srijeda: Tjestenina bolonjez, kruh
Četvrtak: Pileći paprikaš sa žličnjacima, kruh
Petak: Granatir, salata


3. tjedan

Ponedjeljak: Tjestenina sa 4 vrste sira
Utorak: Panirani pileći dinosauri, đuveč-riža, kruh
Srijeda: Gulaš (junetina i svinjetina) sa šurlicama
Četvrtak: Puretina u umaku od gljiva s njokima, kruh
Petak: Riblji štapići, krumpir salata, kruh


4. tjedan

Ponedjeljak: Hot-dog
Utorak: Piletina s mlincima, kruh
Srijeda: Varivo sa svinjetinom i graškom, kruh
Četvrtak: Pureći rižoto, kruh
Petak: Tjestenina s vrhnjem i sirom


Napomena: Uz osnovni jelovnik, svakoga tjedna dodajemo i poseban dodatak poput svježeg voća, voćnog ili običnog jogurta, pudinga, smoothija, shakea, cedevite, sokića na slamku, toplog čaja, čaše mlijeka, mini krafnica ili osvježavajuće salate. Na taj način obroci su raznovrsniji, uravnoteženiji i privlačniji našim učenicima. Također, kruh je često uvršten u jelovnik jer, osim što je osnovna namirnica, može poslužiti kao praktična zamjena učenicima koji možda ne vole pojedini dio užine određenoga dana, kako bi ipak mogli imati zasitan obrok.

Učenici koji nakon 6. sata ostaju u školi imaju osiguranu i dodatnu užinu. Ona je najčešće u obliku voća, namaza (džem, pašteta, čokoladni namaz), pahuljica s mlijekom, griza, sendviča, peciva i sličnih obroka.


Skip to content