U sklopu novog školskog projekta „Zdravi tanjur“, koji se provodi u suradnji sa službom školske medicine, danas je održana prva u nizu mjesečnih radionica o zdravoj prehrani. Radionicu je vodila dr. Marina Dominković, koja je na vrlo zanimljiv, pristupačan i poticajan način učenicima približila važnost pravilne prehrane i brige o zdravlju.
Učenici su, uz njezino stručno vodstvo, pripremali zdrave tortilje s tri vrste graha – bijelim, smeđim i slanutkom. Tortilje su podgrijali te punili nadjevom od rajčice i graha, uz dodatak svježeg povrća, svježeg i ribanog sira, sjemenki lana i čije, te raznih zdravih začina.
Atmosfera je bila vrlo ugodna i radna – učenici, osobito učenice, s velikim su entuzijazmom rezali, miješali i servirali jelo. Nakon kušanja tortilja, svi su se složili da je zdrava hrana i ukusna hrana!
Ostatak pripremljenih tortilja ponuđen je i u zbornici, gdje su se brzo „razgrabile“, što je bio najbolji dokaz uspjeha radionice.
Uz samo kuhanje, dr. Dominković je učenicima prenijela niz važnih činjenica o pravilnoj prehrani, ravnoteži obroka, unosu vlakana, šećera i proteina, te ih potaknula na razmišljanje o svakodnevnim prehrambenim navikama. Sudionici su također dobili edukativne letke s korisnim savjetima o pravilnoj prehrani, izradu kojih je podržala služba školske medicine.
Škola se srdačno zahvaljuje dr. Dominković i službi školske medicine na suradnji, angažmanu i izvrsnom prenošenju ideja zdravog življenja. Veselimo se idućim radionicama i novim zdravim izazovima!



















