preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
30.11.2018. 13:00
ODLUKA O ODABIRU PONUDITELJA
HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOGKRIŽA ŽUPANJA, odabran je za organizaciju ekskurzije učenika 4. i  7. razreda na Područje SREDNJE DALMACIJE.

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

KUHINJA

Popis udžbenika

PRIMANJE RODITELJA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

 
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 206635
Ovaj mjesec: 1870
Ovaj tjedan: 364
Danas: 278
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gostovanje Udruge Pragma i Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu
Autor: Marijan Oršolić, 8. 5. 2017.

Na poziv i inicijativu nastavnice hrvatskog jezika, Radojke Matić, 26. travnja 2017. u našoj su školi gostovale članice Udruge Pragma iz Zagreba i naša Županjka, Marija Pastuović, ispred Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Gošće su održale niz predavanja i radionica u sklopu projekta emocionalnog i medijskog opismenjavanja, poticanja poduzetništava te programa širenja socijalnih usluga usmjerenih mladima.

Program je započeo radionicama o nenasilnoj, asertivnoj komunikaciji, namijenjenim učenicima četvrtih razreda. Četvrtaši su tako mogli učiti i uvježbavati korištenje JA – poruka, kao načina kojim izražavamo svoje osjećaje, želje, potrebe, mišljenje bez ugrožavanja ili omalovažavanja drugih sugovornika.

Petaši su razmišljali o samopoštovanju i samopouzdanju,  propitujući  kako sebe vrednuju i koliko u sebe vjeruju. S učenicima sedmih razreda govorilo se o slici o sebi. Konstrukutu koji u vrijeme puberteta doživljava velike promjene pa samim time i zahtijeva promišljanje i rad na tom aspektu poimanja i doživljavanja sebe. Osmaši su pak, kako to i priliči višem uzrastu, na predavanju obrađivali nešto ozbiljniju temu: zaštite na internetu i prevencije elektorničkog nasilja.

fotografije možete pogledati na linku:http://os-mlovraka-zu.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=133


Nakon učenika, svoju su edukaciju prošli i nastavnici  kojima je psihologinja iz Pragme održala predavanje o povezanosti emocionalnih kompetencija i poduzetnosti kod djece i mladih. Na predavanju se se istaknule vještine i komponente ključne za postizanje osobnog, ali i poslovnog uspjeha, poput empatije, asertivnosti, sposobnosti upravljanja stresom... što je svim okupljenjima bio i poticaj da pronalaze načine kako iste promicati kod učenika.

Cjelokupan program završio je u poslijepodnevnim satima, predavanjem za roditelje učenika, na temu: emocionalna pismenost u obitelji kao preduvjet zdravog odrastanja i postizanja zrelosti i samostalnosti.

Gošće su na kraju bogatog dana bile zadovoljne gostoprimstvom djelatnika škole, aktivnošću učenika za vrijeme radionica kao i otvorenošću škole, na čelu s našim ravnateljem Marijanom Oršolićem, za projekte i suradnju s udrugama koje promiču humane vrednote. Istaknuli su na kao primjer škole koja brine o svojim učenicima i zajednici. Veseli nas taj komentar te nam je ujedno i poticaj da u budućnosti budemo i bolji u svome radu i djelovanju.

  

                                                      psihologinja :

                                            IVANA PERIŠIĆ JUZBAŠIĆ

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju