preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
12.07.2018. 10:24
INFORMATIVNI POZIV
Informativni poziv upućen pružateljima vanjskih usluga za  obavljanje poslova kuhara/ice u punom radnom vremenu u Osnovnoj školi Mate Lovraka, Županja                                                     -ponude- traže se   .

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

KUHINJA

Popis udžbenika

PRIMANJE RODITELJA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

 
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 200436
Ovaj mjesec: 1460
Ovaj tjedan: 179
Danas: 5
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dvodnevni posjeti osmaša Vukovaru
Autor: Ana Kopić Matić, 12. 9. 2016.

Prema rasporedu za kontinentalne škole i naša škola je sudjelovala u izvanučioničnoj nastavi i projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te smo 7. i 8. rujna zajedno sa OŠ Mitnica i OŠ Antuna Bauera iz Vukovara, OŠ Ivana Kozarca iz Županje, OŠ I.G. Kovačića iz Štitara, OŠ A.K. Zrinski iz Retkovaca, OŠ M. Gubec iz Jarmine i OŠ Lovas iz Lovasa posjetili Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru.


U prvom danu posjeta u prostorima Vojarne 204. Vukovarske brigade smo slušali dva predavanja: Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Nakon toga smo posjetili i Gradski muzej Eltz te Muzej Vučedolske kulture. Imali smo poslije ručka i slobodno vrijeme, koje smo iskoristili za šetnju centrom grada, a nakon večere smo imali i organiziranu zabavu u disko klubu u Borovu naselju.

                U drugom danu posjeta smo obišli sve važne ratne lokacije počevši od Memorijalnog groblja, gdje smo saznali broj civilnih žrtava i broj poginulih branitelja, te dobi najmlađe i najstarije žrtve, a posjetili smo i grobove general bojnika Blage Zadre i Marka Babića. Bili smo i na mjestu masovne grobnice i Spomen Doma na Ovčari, gdje nam je vodič objasnio kako je otkriveno mjesto masovne grobnice, te koliko žrtava iz Vukovarske bolnice još nedostaje i smatraju se nestalima. U Spomen Domu smo posebno potražili slike novinara Siniše Glavaševića, branitelja Jeana Michele-a Nicoliera te tri žene jedna od kojih je bila šest mjeseci trudna. Na Groblju tenkova na Trpinjskoj cesti i u Memorijalnom centru hrvatskih branitelja smo imali priliku čuti koliko je tenkova uništeno te smo slušali o legendarnom Blagi Zadri, Marku Babiću, Luki Andrijaniću i drugim hrvatskim braniteljima. U Vukovarskoj vojarni 204. brigade smo imali priliku vidjeti zrakoplove, tenkove, oružje, topove i mine korištene u ratu, koje nam je prezentirao bojnik Čeneki. Zajedno smo prošli izložbu 90 dana Bitke za Vukovar, te prezentaciju bojnog polja i simulaciju srpskih koncentracijskih logora Stajićevo i Begejci. Najzanimljivije je bilo što smo imali priliku penjati se u tenkove. Zadnje mjesto koje smo posjetili je bilo Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991, gdje nas je ravnateljica provela kroz atomsko sklonište bolnice, te je ukratko ispričala i neke zanimljivosti iz ratnih dana, a imali smo i priliku vidjeti kratak film o bolnici u ratu te čuti dr. Juraja Njavru i dr. Vesnu Bosanac. Nakon ručka dan smo završili Školom mira, predavanju koje je držao bojnik Ćavar i kvizom znanja u kojem su naši učenici Matej Gagulić i Nina Gagulić osvojili treće mjesto.

                Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo i terenska nastava na kojoj su učenici zasigurno naučili mnogo više nego iz udžbenika. Imali su priliku vidjeti, slušati, dotaknuti i iskusiti na jedan drugačiji način. Link za slike iz Vukovara: http://os-mlovraka-zu.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=115

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju