preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
12.07.2018. 10:24
INFORMATIVNI POZIV
Informativni poziv upućen pružateljima vanjskih usluga za  obavljanje poslova kuhara/ice u punom radnom vremenu u Osnovnoj školi Mate Lovraka, Županja                                                     -ponude- traže se   .

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

KUHINJA

Popis udžbenika

PRIMANJE RODITELJA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

 
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 200436
Ovaj mjesec: 1460
Ovaj tjedan: 179
Danas: 5
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
NINA I MARIJA - RADOST STVARANJA
Autor: Monika Rajković, 20. 6. 2017.

   Državna uprava za zaštitu i spašavanje raspisala je u listopadu prošle godine Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih, na temu katastrofe i snage sustava civilne zaštite. Natječaj je dio programa edukacije djece za sigurno postupanje i razvoj sigurnosne kulture, s ciljem razvijanja i promicanja svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofe.

       U mnoštvu pristiglih radova  učenica 7. b razreda  OŠ Mate Lovraka Županja Marija Čavarović dobitnica je prve nagrade za najbolji likovni rad u kategoriji likovnih radova učenika od 5.do 8. razreda, a učenica istog razreda Nina Matanović osvojila je 3. mjesto za literarni izraz. Učenice su preuzele zaslužene nagrade 9. svibnja u tvornici "Kraš" u Zagrebu, u pratnji svojih mentorica.

 

  


Mentorice Klara Matić-Benčik i Radojka Matić već godinama uspješno motiviraju i  pripremaju učenike za natjecanja. U ulozi  razrednice nastavnica  Radojka Matić   svima je  potpora u stvaralačkom izražavanju.

Marija Čavarović u slobodno vrijeme uživa u društvu prijetelja, a posebno je raduje fotografiranje i slikanje prirode. Kad odraste voljela biti biti dizajner interijera.  Evo i njezini utisci o nagradi:

„Rad koji sam naslikala naglašava opasnost kiše i mokrog kolnika. Poslali smo rad na natjecanje i samo su se još čekali rezultati. Stizale su obavijesti da sam prošla na županijskom i da sam predložena za državno, zatim su nam na kraju rekli da se sada još samo borimo za prvomjesto. Prolazili su dani, sve dok me nastavnica nije zaustavila na hodniku i čestitala na  nagradi. Osvojila sam prvo državno mjesto! Sada se samo još iščekuje taj 9. svibnja kada ću se zajedno sa mentoricama  i svojom prijateljicom Ninom zaputiti u Zagreb,u tvornicu slatkiša
"Kraš" po vrijednu novčanu  nagradu i nadam se s pokojim slatkišem u torbi.“

    Nina Matanović nedavno se vratila iz Škole stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ gdje je u kategoriji darovitih učenika sudjelovala u radionici novine na internetu. Nina je odlična učenica, bavi se sportom,piše za Županjac.net, obožava pjevanje i svojega brata prvašića. Ne može bez svojega psa Buce i prijateljica Veronike i Marije. O pisanju Nina kaže: „Ni jedan dan ne mogu bez pisanja. To mi je ispunjenje i radost. Najradije pišem olovkom jer tako bilje slijedim svoju maštu i tijek misli. Novigradsko proljeće  mi je posebna priča, posebna, neopisiva i obogatilo me u svakom pogledu!“

   Učenice zahvaljuju svojim obiteljima, prijateljima i nastavnicima na podršci, a mi im želimo još puno uspješnih radova i ostvarenje njihovih želja.  

                                                                        Monika Rajković

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju