preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
30.11.2018. 13:00
ODLUKA O ODABIRU PONUDITELJA
HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOGKRIŽA ŽUPANJA, odabran je za organizaciju ekskurzije učenika 4. i  7. razreda na Područje SREDNJE DALMACIJE.

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

KUHINJA

Popis udžbenika

PRIMANJE RODITELJA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

 
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 206602
Ovaj mjesec: 1837
Ovaj tjedan: 331
Danas: 245
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM
Autor: Marijan Oršolić, 11. 12. 2017.

3. prosinca obilježava se kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom u znak sjećanja na rudarsku nesreću koja se dogodila u rudniku ugljena Bois du Casier u Belgiji 1956. godine. Ova tragedija zapamćena je kao nesreća sa najvećim brojem ljudskih žrtava u ugljenokopima diljem svijeta.Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se od 1992. godine kada je Komisija za ljudska prava UN-a pozvala članice na obilježavanje toga datuma. Cilj obilježavanja je bolje razumijevanje poteškoća vezanih uz invaliditet u široj društvenoj zajednici, te ostvarenje svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihova potpuna uključenost u društvo


Učenici 2.a razreda naše škole, sa svojom učiteljicom Ljiljanom Zovkić, obilježili su ovaj dan zajedno sa svojom kolegicom Helenom, također učenicom drugog razreda koja zbog zdravstvenih poteškoća ima nastavu u kući, i njenom učiteljicom Katarinom Zovkić.

Učenici su razgovarali o tome kako smo po mnogo čemu slični, po nečemu različiti, ali svi posebni i jedinstveni. Kako trebamo prihvatiti različitosti, ne smijemo se rugati jedni drugima, trebamo pomoći onima kojima je pomoć potrebna i biti prijatelji kako nitko ne bi bio sam.

Zajedno su otpjevali pjesmu „ Ne rugaj mi se“.

Upoznali su se sa knjižicom „ Bontončić ili kako svima biti prijatelj“.

Helena je svojom vedrinom oduševila učenike. Postavljali su joj pitanja na koja je ona spremno i veselo odgovarala, dok su svi pozorno slušali. Pričala im je kako i ona uči iste nastavne sadržaje, kako voli glazbeni i matematiku, te koje vježbe radi na tjelesnom, a koje sa terapeutom. Kako se ljuti na računalo kad ju ne sluša i koje priče voli slušati prije spavanja. Kako joj mama pomaže dok vježba, a ona pomaže mami kod postavljanja stola i baki kod pravljenja kolača.

Poručila im je da slušaju učiteljicu, dobro uče, pomažu svojim roditeljima i da budu veseli i sretni. Rekla im je svoju veliku želju - da može hodati bez hodalice i da bi voljela biti učiteljica.

Svi su se složili da je Helena u svemu jednaka kao i oni, samo što ona ima nešto bez čega se ne bi mogla kretati – invalidska kolica.

slike možete pogledati na:

http://os-mlovraka-zu.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=148

 

 

                                                                                 VESNA KRTALIĆ

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju