preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Županja

Login
Oglasna ploča
Javne ponude
30.11.2018. 13:00
ODLUKA O ODABIRU PONUDITELJA
HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOGKRIŽA ŽUPANJA, odabran je za organizaciju ekskurzije učenika 4. i  7. razreda na Područje SREDNJE DALMACIJE.

JELOVNIK, CJENIK I UPLATNICA

KUHINJA

Popis udžbenika

PRIMANJE RODITELJA

 

 

 

Priloženi dokumenti:
RASPORED PRIJEVOZA UCENIKA.docx

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

PISMENE PROVJERE

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Priloženi dokumenti:
EU PROJEKT - OS MATE LOVRAKA(1).docx

 
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 9. 2010.

Ukupno: 206404
Ovaj mjesec: 1639
Ovaj tjedan: 133
Danas: 47
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VIDI I KLIKNI
Autor: Monika Rajković, 6. 12. 2017.

HAK je s kampanjom “VIDI I KLIKNI“ posjetio OŠ Mate Lovraka Županja 1. prosinca ove godine. U programu su sudjelovali učenici prvih razred kroz dva školska sata.Djeca su kroz program upoznala kako se ponašati kao pješaci, ali i kao putnici u autu. Kroz program su ponovili što su naučili na satima prirode i društva i uvježbali pravilno korištenje nogostupa, prelazak ceste , prolazak raskrižjem , propisno  ulaženje u automobil i sjedenje,korištenje sigurnosnih pojaseva u automobilu na prednjim i stražnjim sjedalima (simulacija u elektroautomobilu). KLIKNI I VIDI
Učenici su na kraju dobili bojanke u kojima mogu vidjeti kako se treba ponašati u prometu. Učenici i učitelji jako su zadovoljni provedenim programom. Nadajmo se da će svi sudionici biti spretniji i sretniji u prometu!


HAK provodi nekoliko tradicionalnih kampanja koje imaju za cilj podizanje svijesti za odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu koje su dio događanja vezanih za podizanje razine cestovne sigurnosti.

Ideja ovoga programa je UČENJE KROZ ČINJENJE! Problem malih pješaka - djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj i sjedenje u  automobilu - u svojstvu putnika.

Učenici su zorno vidjeli posljedice neupotrebe sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja (korištenjem lutke koja je nevezana ).
Postali su svjesni rizika  prelaska ceste između parkiranih automobila simulacijom  s automobilima za napuhavanje i elektroautomobilom. Podsjetimo se da prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama sva djeca do 150 cm visine moraju biti zaštićena primjerenim sistemom vezanja, koji uključuje vezanje u dječjoj autosjedalici ili pomoćnom postolju na način koji to propisuje proizvođač autosjedalice odnosno postolja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju